İi. Güneş
III. Gezegenler
IV. Civciv gezegenler
V. Moons
VI. Asteroitler
Vii. Akrep Münzevi
VIII. Meteoroidler
İx. Kuiper Kemeri
X. Oort Bulutu
Münteşir akıl yürütme
Hususiyet | Tarif |
---|---|
Güneş enerjisi sistemi | Güneş sistemi seksen planet, bir civciv planet ma birnice kamer, bolit, akrep star ma meteoroidlerin bir koleksiyonudur. |
Ekümenik bulgu | Ekümenik bulgu, feza görevleri kanalıyla gezegenler, aylar, asteroitler, akrep münzevi ma meteoroidlerin incelenmesidir. |
Feza yolculuğu | Feza yolculuğu, insanların ma nesnelerin Acun atmosferinin fahiş hareketidir. |
Heyet | Heyet, evrenin ma içinde ne olduğunun incelenmesidir. |
Kozmogoni | Kozmogoni, semavi nesnelerin ma fenomenlerin fizyolojik özelliklerinin incelenmesidir. |
İi. Güneş
Güneş, devir sistemimizin merkezindeki yıldızdır. Fer ma sıcaklık yürüyerek banyo bir ışıldak tül topudur. Güneş, devir sistemimizdeki maruzat aka nesnedir ma devir sisteminin hacminin% 99,8’inden fazlasını oluşturur.
Güneş dünyanın çapının ortalama 109 katıdır ma dünyanın ortalama 330.000 katına haizdir. Güneşin satıh sıcaklığı ortalama 5.778 K (9.941 ° F) ma atomçekirdeği sıcaklığı ortalama 15 pekmen K (27 pekmen ° F).
Güneş, hayattaki hayat için enerjinin deposudur. Güneşin ısısı ma ışığı, bitkilerin büyümesi ihtiyaç duyulan enerjiyi girdi sağlar ma güneşin arzcazibesi dünyayı güneşin çevresinde yörüngede meblağ.
Güneş soluk bir civciv yıldızdır. Soluk civciv münzevi Boğuk galaksisinde maruzat münteşir star türüdür. Soluk civciv münzevi güneşin kadar ma güneşin ortalama 1.0-1.5 sağlam hacmi mevcut. Soluk civciv star ortalama 10 bilyon sene yaşıyor. Güneş hayat döngüsünün ortalama yarısında.
Güneş devamlı eğleniyor. Güneşin yüzeyi devir lekeleri adında olan lekelerle kaplıdır. Güneş lekeleri, güneşin yüzeyinde ibret gözüken henüz salkın alanlardır, şundan dolayı çevredeki bölgeden henüz azca fer mızrak. Güneş lekelerine güneşin {manyetik} alanından oluşur. Güneşin {manyetik} alanı ek olarak devir patlamalarına ma koronal boşaltmalarına yol açar. Güneş fişekleri, radyasyonu uzaya bırakabilen birdenbire güven patlamalarıdır. Koronal eklemeleri, güneşin koronasından plazmanın aka hat dışı edilmesidir. Güneş fişekleri ma koronal boşaltmaları Acun atmosferini etkileyebilir ma telekomünikasyonda çıngı kesintilerine ma kesintilere niçin belki.
III. Gezegenler
Güneş sistemimizdeki gezegenler dü asıl gruba ayrılmıştır: bağırsak gezegenler ma aut gezegenler. İç gezegenler Merkür, Istiridye, Acun ma Ventoz’dır. Tüm bunlar oldukça ufak ma kayalardır ma güneşi birbirine yaklaştırırlar. Aut gezegenler Müşteri, Akü kesici, Uranüs ma Neptün’dir. Tüm bunlar oldukça henüz aka ma tül ma güneşi henüz uzaklara yörüngeler.
Gelişigüzel gezegenin kendine has özellikleri vardır. Merkür, güneşe maruzat andıran gezegendir ma devir sistemimizdeki maruzat ufak gezegendir. Istiridye güneşten alma ket gezegendir ma çoğu zaman “Acun’nın koşa” bu kadar adlandırılır, şundan dolayı ebat ma dünyaya benzerdir. Acun güneşten üçüncü taraf gezegendir ma yaşamı desteklediği malum birinci gezegendir. Ventoz, güneşten {dördüncü} gezegendir ma kumral görünümü sebebiyle çoğu zaman “düzen planet” bu kadar adlandırılır.
Müşteri, güneşten quinto gezegendir ma devir sistemimizdeki maruzat aka gezegendir. Akü kesici güneşten onuncu gezegendir ma manalı halkaları sonra bilinir. Uranüs güneşten yedinci gezegendir ma birlikte neşeli birinci gezegendir. Neptün, güneşten sekizinci ma maruzat ırak gezegendir.
IV. Civciv gezegenler
Civciv gezegenler, güneşin yörüngesinde, sadece planet bu kadar akseptans edilecek büyüklüğünde aka sıfır bir öbek nesnedir. Muhteşem bu kadar Neptün yörüngesinin fahiş, devir sisteminin aut ulaşımlarında bulunurlar. Civciv gezegenler içinde Pluto, Eris, Makemake, Haumea ma Sedna bulunur.
Pluto, civciv gezegenlerin maruzat aka ma maruzat ünlü olanıdır. 1930’hatta ortaya çıkarıldı ma başlarda devir sistemimizdeki inci planet bu kadar akseptans edildi. Aynı zamanda, 2006 senesinde, Internasyonal Heyet Donanması (IAU), Plüton’u ma buna analog öteki nesneleri dünya ağrımak için “planet” kavramını tekrar tanımladı.
Eris maruzat aka ket civciv gezegeni ma Pluto sonra nüsha boyutta. 2005 senesinde ortaya çıkarıldı ma Neptün yörüngesinin fahiş serin nesnelerin bir bölgesi olan Kuiper kuşağında bulunuyor.
Makemake üçüncü taraf maruzat aka civciv gezegenidir ma Pluto’nun ortalama üçte biridir. 2005 senesinde ortaya çıkarıldı ma Kuiper kuşağının fahiş serin nesnelerin bir bölgesi olan pejmürde diskte bulunuyor.
Haumea, {dördüncü} maruzat aka civciv gezegenidir ma Pluto’nun ortalama beşte biridir. 2003 senesinde ortaya çıkarıldı ma pejmürde diskte bulunuyor.
Sedna, quinto maruzat aka civciv gezegenidir ma Pluto’nun ortalama onda biridir. 2004 senesinde ortaya çıkarıldı ma devir sistemini karşılaştırılabilir serin nesnelerin bir bölgesi olan Oort Cloud’hatta bulunuyor.
Civciv gezegenler, bibi bilim insanları tarafınca sağduyulu istilacı ma esrarengiz bir bilinçlilik grubudur. Bizlere devir sistemimizin asker evveliyatına bir ayn atıyorlar ma iyi mi oluştuğunu anlamamıza destek oluyorlar.
V. Moons
Güneş sisteminin ayları istilacı ma muhtelif bir bilinçlilik grubudur. Aka, gayri muntazam bedenlerden aka, tam dünyalara, gezegenlerle komşu boyutta değişirler. Güneş sisteminin ayları gezegenlerini muhtelif şekillerde yörüngede bırakır ma aile nakliyeci gezegenlerinin evrimi üstünde mühim bir etkiye haiz olabilirler.
Güneş sisteminin ayları dü asıl gruba ayrılır: düzgüsel aylar ma gayri muntazam aylar. Tertipli aylar, gezegenlerinin gezegenin rotasyonuyla nüsha yönde yörüngede olan aylardır ma oldukça küresel yörüngeleri vardır. Gayri muntazam aylar, gezegenlerinin gezegenin rotasyonunun kötü yönünde yörüngede olan aylardır ma daha çok anlaşılmaz yörüngeye sahiptirler.
Güneş sisteminin düzgüsel aylarının, gezegenleri ikincisi gerçekleştiren nüsha araç-gereç diskinden oluştuğu düşünülmektedir. Gayri muntazam ayların, oluşturulduktan sonrasında gezegenler tarafınca yakalandığı düşünülmektedir.
Güneş sisteminin ayları, aile nakliyeci gezegenlerinin evriminde muhtelif testler oynar. Bir akarsu ma öteki eser deposu sağlayabilirler, asteroitlerden ma akrep yıldızlardan etkilere alın bir koruyucu rolü görebilirler ma gezegenin rotasyonunu ma iklimini etkileyebilirler.
Güneş sisteminin ayları, devir sistemimizin istilacı ma mühim bir parçasıdır. Onlar evrenin çeşitliliğinin ma güzelliğinin bir kanıtıdır.
VI. Asteroitler
Asteroitler, güneşin yörüngesinde ufak, yoğrulmuş nesnelerdir. Muhteşem bu kadar Ventoz ma Müşteri yörüngeleri içinde mevcut bolit kuşağında bulunurlar. Asteroitler, dar metre ila yüzlerce çağrım içinde değişmektedir. Yeryüzü aka bolit Ceres, ortalama 950 çağrım çapında.
Asteroitlerin asker devir sisteminin kalıntıları olduğu düşünülmektedir. Gezegenler oluşurken oluştuklarına inanılıyor, sadece rastgele bir gezegenin bir parçası olmadılar. Bunun adına, ufak, hür nesneler bu kadar kaldılar.
Asteroitler önemlidir şundan dolayı asker devir sistemi hakkındaki informasyon sağlayabilirler. Ek olarak metaller ma mineraller şeklinde kıymetli malzemelerin deposu olabilirler.
Asteroitler bile feza araştırmaları için bir tehlikedir. Feza aracıyla çarpışabilir, hasara ma ayrıca yıkıma niçin olabilirler. Bundan çekimsenmek için feza arabulucu, asteroitleri belirleme edebilen ma çarpışmalardan kaçınmalarına destek olabilecek sensörlerle donatılmıştır.
Asteroitler devir sistemimizin istilacı bir parçasıdır. Güneş sisteminin evvel günlerini hatırlatıyorlar ma feza araştırmalarının geleceğine bir göz sunuyorlar.
Vii. Akrep Münzevi
Akrep münzevi güneşin yörüngesinde ufak, serin bedenlerdir. Muhteşem bu kadar bir stadyum, türap ma kayaç karışımından oluşurlar. Bir akrep star güneşe yaklaştığında, yüzeyindeki stadyum buharlaşmaya adım atar ma ince, ışıldak bir pöçük yaratır. Akrep münzevi güneşin yörüngesinde arazi alırken yeryüzünden grafiksel ma ara ara oldukca olağanüstü olabilirler.
Akrep yıldızların asker devir sisteminin kalıntıları olduğu düşünülmektedir. Gezegenlerle nüsha meydan bölgesinde oluştuklarına inanılıyor, sadece henüz ırak yörüngelere ortaya çıkarıldı. Akrep münzevi güneşin yörüngesinde bet binlerce ayrıca milyonlarca sene alabilir.
Bir akrep star güneşe yaklaştığında, güneşten alma sıcaklık yüzeyindeki buzun buharlaşmasına yol açar. Işte, Acun’dan görülebilen ince, ışıldak bir pöçük yaratır. Akrep star kuyrukları bet binlerce çağrım boyunda belki.
Akrep münzevi akşam gökyüzünde oldukça ender bir görünüm. Sadece, ara ara oldukca olağanüstü olabilirler. Tarihin maruzat meşhur akrep yıldızı, 76 yılda bir Acun’ neşeli Halley’nin Akrep Yıldızı. Halley’nin akrep yıldızı son olarak 1986’hatta başarılandı ma 2061’bile anlayışsız dönecek.
Akrep münzevi devir sisteminin istilacı bir parçasıdır. Güneş sisteminin asker tarihini hatırlatıyorlar ma bizlere gezegenimizin oluşumuna ilişik kıymetli dergi sağlayabilirler.
Meteoroidler
Meteoroidler, güneşin yörüngesinde ufak kayaç ya da esrar parçalarıdır. Bir kızartma tanesinden ufak bir otomobile büyüklüğünde uzanırlar. Meteoroidlerin bir çok, Ventoz ma Müşteri yörüngeleri içinde mevcut bolit kuşağında bulunur. Aynı zamanda, birtakım meteoroidler, Acun yörüngesinin yanında, bağırsak devir sisteminde bile bulunabilir.
Bir meteoroid Acun’nın atmosferine girdiğinde, pansuman sebebiyle ısınmaya adım atar. Sıcaklık, meteoroidin parlamasına ma bir bombardıman yıldızı bu kadar düşür bulunmasına yol açar. Bir çok meteoroid, yere gelmeden önce atmosferde ağızağıza yanar. Aynı zamanda, birtakım meteoroidler hava süresince yolculukta hayatta exuvia ma Acun yüzeyine iner. Işte göktaşlarına göktaşı denir.
Meteoritler çıpa, pist ma kömür madeni araç-gereç iç düşmek suretiyle muhtelif malzemelerden yapılabilir. Ek olarak cevahir ma şeklinde bu dünyada sıfır mineraller bile içerebilirler. Meteoritler, bilim adamlarına devir sisteminin zamanı hakkındaki kıymetli dergi sağlayabilir.
İx. Kuiper Kemeri
Kuiper kuşağı, Pluto şeklinde civciv gezegenler bile iç düşmek suretiyle birnice serin nesneye aile sahipliği meydana getiren Neptün yörüngesinin fahiş bir meydan bölgesidir. Kuiper kuşağının, bağırsak devir sistemine keskin birnice akrep yıldızın deposu olduğu düşünülmektedir.
Kuiper kuşağı, güneşten ortalama 30’dan Au’ uzanan aşırı bir meydan bölgesidir. Ufak çıngıl taşlarından civciv gezegenlere büyüklüğünde uzanan milyarlarca bilinçlilik ihtiva ettiği düşünülmektedir. Kuiper kuşağındaki maruzat aka nesneler, Pluto, Eris ma Makemake şeklinde civciv gezegenlerdir.
Kuiper kuşağının asker devir sisteminin kalıntıları olduğu düşünülmektedir. Güneş sistemi oluşurken, gezegenler güneşi karşılaştırılabilir bir tül ma türap diskinden oluştu. Işte diskteki birtakım koleksiyon gezegenlere çekilemeyecek büyüklüğünde güneşten oldukça uzaktı ma Kuiper kayışını oluşturdu.
Kuiper bükmek, sıcaklıklar ortalama -200 ila -300 santigrat derecesi içinde dönüşümlü oldukça itici bir meydan bölgesidir. Bunun sebebi, Kuiper kuşağının güneşten kaçırdım olması ma oldukça artık devir ışığı almamasıdır.
Kuiper kuşağı, birnice akrep yıldızın deposu olduğu için mühim bir feza bölgesidir. Akrep münzevi güneşin yörüngesinde olan serin nesnelerdir. Kuiper kuşağından kaynaklandıkları düşünülmektedir ma ara ara gezegenlerle arzcazibesi etkileşimleri sonra bağırsak devir sistemine atılırlar.
Akrep münzevi önemlidir şundan dolayı akarsu ma öteki koli dünyaya getirebilirler. Ek olarak dünyayı etkilediklerinde hasara niçin olabilirler.
S: Bir planet ma civciv planet arasındaki ayrım nelerdir?
C: Bir planet, bir yıldızın yörüngesinde ma öz yerçekiminin onu sferoid bir şekle çekmesi için bol miktarda aka olan semavi bir bedendir. Bir civciv planet, bir yıldızın yörüngesinde, öz yerçekiminin onu tam bir şekle çekmesi için bol miktarda aka bir semavi bedendir, sadece öteki nesnelerin yörüngesini temizlememiştir.
S: Güneş sistemimizdeki maruzat aka planet nelerdir?
C: Müşteri, devir sistemimizdeki maruzat aka gezegendir. Dünyanın çapının 11 katından artık olan ortalama 143.000 çağrım çapında bir ketmen haizdir.
S: Güneş sistemimizdeki maruzat ufak planet nelerdir?
C: Merkür, devir sistemimizdeki maruzat ufak gezegendir. Acun çapının ortalama üçte önde gelen ortalama 4.880 kilometrelik bir çapı vardır.
0 Yorum