Astro-Odyssey Güneş Sistemimizin Harikalarına Bir YolculukEv yıldız sistemimizi oluşturan gezegenlere, uydulara ve diğer gök cisimlerine derinlemesine bir bakış.

Astro-Odyssey: Güneş Sistemimizin Harikaları Içinde Bir Seyahat Güneş sistemi, Güneş’in çevresinde dönen gezegenler, uydular, asteroitler, kuyrukluyıldızlar ve diğer nesnelerden oluşan geniş ve kompleks bir koleksiyondur. Evimizdir ve keşfetmeye yeni başladığımız harikalarla doludur. Güneş Güneş, güneş sistemimizin merkezidir. Bir yıldızdır ve güneş sistemindeki en büyük nesnedir. Güneş, Dünya’ya ve diğer gezegenlere fer ve sıcaklık sağlar ve Dünya’daki hava ve iklimden mesuldür. Gezegenler Güneş sistemimizde sekiz gezegen vardır. Bunlar Merkür, Venüs, Dünya, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün’dür. Gezegenlerin tamamı değişik boyutlarda ve şekillerdedir ve değişik bileşimlere sahiptirler. Ek olarak Güneş’in çevresinde değişik hızlarda ve mesafelerde dönerler. Gezegenlerin Uyduları Güneş sistemimizdeki gezegenlerin çoğunun uyduları vardır. Ay, bir gezegenin yörüngesinde dönen naturel bir uydudur. Dünya’nın bir uydusu vardır, buna Ay denir. Diğer gezegenlerin bir ila 70’ten fazla uydusu vardır. Cüce Gezegenler Güneş sistemimizde beş cüce gezegen vardır. Bunlar Plüton, Eris, Ceres, Haumea ve Makemake’dir. Cüce gezegenler yuvarlak olan ve Güneş’in çevresinde dönen nesnelerdir, […]

Astro-Odyssey Güneş Sistemimizin Harikalarına Bir YolculukEv yıldız sistemimizi oluşturan gezegenlere, uydulara ve diğer gök cisimlerine derinlemesine bir bakış.

Astro-Odyssey: Güneş Sistemimizin Harikaları Arasında Bir Yolculuk

Astro-Odyssey: Güneş Sistemimizin Harikaları Içinde Bir Seyahat

Güneş sistemi, Güneş’in çevresinde dönen gezegenler, uydular, asteroitler, kuyrukluyıldızlar ve diğer nesnelerden oluşan geniş ve kompleks bir koleksiyondur. Evimizdir ve keşfetmeye yeni başladığımız harikalarla doludur.

Astro-Odyssey: Güneş Sistemimizin Harikaları Arasında Bir Yolculuk

Güneş

Güneş, güneş sistemimizin merkezidir. Bir yıldızdır ve güneş sistemindeki en büyük nesnedir. Güneş, Dünya’ya ve diğer gezegenlere fer ve sıcaklık sağlar ve Dünya’daki hava ve iklimden mesuldür.

Gezegenler

Güneş sistemimizde sekiz gezegen vardır. Bunlar Merkür, Venüs, Dünya, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün’dür. Gezegenlerin tamamı değişik boyutlarda ve şekillerdedir ve değişik bileşimlere sahiptirler. Ek olarak Güneş’in çevresinde değişik hızlarda ve mesafelerde dönerler.

Gezegenlerin Uyduları

Güneş sistemimizdeki gezegenlerin çoğunun uyduları vardır. Ay, bir gezegenin yörüngesinde dönen naturel bir uydudur. Dünya’nın bir uydusu vardır, buna Ay denir. Diğer gezegenlerin bir ila 70’ten fazla uydusu vardır.

Cüce Gezegenler

Güneş sistemimizde beş cüce gezegen vardır. Bunlar Plüton, Eris, Ceres, Haumea ve Makemake’dir. Cüce gezegenler yuvarlak olan ve Güneş’in çevresinde dönen nesnelerdir, sadece gezegen olarak kabul edilebilecek kadar büyük değillerdir.

Asteroit Kuşağı

Asteroit kuşağı, Mars ve Jüpiter’in yörüngeleri arasındaki bir feza bölgesidir. Minik, kayalık nesneler olan asteroitlerle doludur. Asteroit kuşağının, asla oluşmamış bir gezegenin kalıntıları olduğu düşünülmektedir.

Kuiper Kuşağı

Kuiper kuşağı, Neptün yörüngesinin ötesindeki bir feza bölgesidir. Kuyrukluyıldızlar ve cüce gezegenler şeklinde buzlu nesnelerle doludur. Kuiper kuşağının, iç güneş sistemini ziyaret eden birçok kuyrukluyıldızın deposu olduğu düşünülmektedir.

Oort Bulutu

Oort bulutu, Güneş’ten Kuiper kuşağından bile daha uzakta olan bir feza bölgesidir. Güneş sistemini çevreleyen buzlu nesnelerden oluşan geniş bir bulut olduğu düşünülmektedir. Oort bulutunun uzun dönemli kuyruklu yıldızların deposu olduğu düşünülmektedir.

Güneş Sisteminin Oluşumu

Güneş sisteminin ortalama 4,6 milyar sene ilkin oluştuğu düşünülüyor. Güneş sisteminin kendi yerçekimi altında çöken bir gaz ve toz bulutundan oluştuğuna inanılıyor. Bulutun merkezi Güneş oldu ve bulutun geri kalanı Güneş sistemindeki gezegenleri, uyduları, asteroitleri, kuyruklu yıldızları ve diğer nesneleri oluşturdu.

Sual & Yanıt

S: Güneş sistemindeki en büyük gezegen hangisidir?

A: Jüpiter, güneş sistemindeki en büyük gezegendir. Çapı Dünya’nın ortalama 11 katıdır ve hacmi Dünya’nın hacminin ortalama 318 katıdır.

S: Güneş sistemindeki en minik gezegen hangisidir?

A: Merkür, güneş sistemindeki en minik gezegendir. Çapı Dünya’nın ortalama üçte biri kadardır ve hacmi Dünya’nın hacminin ortalama yirmide biri kadardır.

S: Dünyanın kaç uydusu var?

A: Dünya’nın bir adet ayı vardır. Ay, Dünya’nın tek naturel uydusudur.

S: Gezegen ile cüce gezegen arasındaki ayrım nelerdir?

İlginizi Çekebilir:  Kozmik Konuşmalar Anlamanın Sınırına Bir Yolculuk

A: Bir gezegen, Güneş’in çevresinde dönen ve yörüngesini diğer nesnelerden temizleyecek kadar kütleli yuvarlak bir nesnedir. Bir cüce gezegen, Güneş’in çevresinde dönen sadece yörüngesini diğer nesnelerden temizleyecek kadar kütleli olmayan yuvarlak bir nesnedir.

S: Güneş sisteminin geleceği nelerdir?

Güneş sisteminin geleceği belirsizdir. Güneş’in nihayetinde genişleyip Dünya’yı ve diğer iç gezegenleri yutması mümkündür. Ek olarak,

Hususiyet Tarif
Astro-Odyssey Güneş sistemimizin harikalarına bir seyahat
Güneş Sistemi Güneş, gezegenler ve uyduları
Gezegenler Merkür, Venüs, Dünya, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs, Neptün
Feza Araştırmaları İnsanoğlunun uzayı keşfetmesinin zamanı
Astronomi Evrenin incelenmesi

II. Güneş

Güneş, güneş sistemimizin merkezindeki yıldızdır. Fer ve sıcaklık yürüyerek parlayan gazlardan oluşan sıcak bir toptur. Güneş, güneş sistemimizdeki en büyük nesnedir ve güneş sisteminin hacminin %99,8’inden fazlasını oluşturur.

Güneş, Dünya’nın çapının ortalama 109 katıdır ve hacmi Dünya’nınkinin ortalama 330.000 katıdır. Güneş’in yüzey sıcaklığı ortalama 5.778 K (9.941°F) ve çekirdek sıcaklığı ortalama 15 milyon K’dir (27 milyon°F).

Güneş, Dünya’daki hayat için enerji deposudur. Bitkilerin büyümesini ve hayvanların yaşamasını elde eden sıcaklık ve ışığı sağlar. Güneş ek olarak su döngüsünü ve havayı da yönlendirir.

III. Gezegenler

Güneş sistemimizdeki gezegenler iki ana gruba ayrılır: iç gezegenler ve dış gezegenler. İç gezegenler Merkür, Venüs, Dünya ve Mars’tır. Bu gezegenler kaya ve metalden doğar ve Güneş’e nispeten yakındır. Dış gezegenler Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün’dür. Bu gezegenler gaz ve buzdan doğar ve Güneş’ten daha uzaktadır.

Her gezegenin kendine has benzersiz özellikleri vardır. Merkür, Güneş’e en yakın ve en minik gezegendir. Fazlaca ince bir atmosfere haiz sıcak, çorak bir dünyadır. Venüs, Güneş’e en yakın ikinci gezegendir. Karbondioksitten oluşan kalınca bir atmosfere haiz, aşırı sıcak ve basınçlı bir gezegendir. Dünya, Güneş’e en yakın üçüncü gezegendir. Hayatı desteklediği malum tek gezegendir. Mars, Güneş’e en yakın dördüncü gezegendir. İnce bir atmosfere haiz, soğuk, çöl bir dünyadır.

Jüpiter Güneş’ten beşinci gezegendir. Güneş sistemimizdeki en büyük gezegendir ve sıklıkla gazdan doğar. Satürn Güneş’ten altıncı gezegendir. Hem de bir gaz devi olup güzel halkalarıyla bilinir. Uranüs Güneş’ten yedinci gezegendir. Eğik bir eksene haiz soğuk, buzlu bir dünyadır. Neptün Güneş’ten sekizinci ve en uzak gezegendir. Kuvvetli bir manyetik alana haiz soğuk, buzlu bir dünyadır.

Astro-Odyssey: Güneş Sistemimizin Harikaları Arasında Bir Yolculuk

IV. Gezegenlerin Uyduları

Gezegenlerin uyduları gezegenlerin yörüngesinde dönen nesnelerdir. Güneş sistemimizde 200’den fazla malum uydu vardır ve bunlar minik, gayri muntazam nesnelerden kendi başlarına gezegenlere benzeyen büyük, küresel uydulara kadar değişmiş olur.

Gezegenlerin uyduları iki ana türe ayrılır: tertipli uydular ve gayri muntazam uydular. Tertipli uydular gezegenlerinin çevresinde gezegenin dönüşüyle ​​aynı yönde rotatif ve çoğu zaman gezegenin ekvatoruna yakın dairesel yörüngelerde bulunurlar. Gayri muntazam uydular ise gezegenlerinin çevresinde gezegenin dönüşünün ters yönünde rotatif ve çoğu zaman gezegenin ekvatorundan daha uzak olan daha eliptik yörüngelerde bulunurlar.

İlginizi Çekebilir:  Pulsar Düşünceleri Yoğun Astrofizik Ritimlerin Ritmlerine Dalmak

Güneş sistemimizdeki en büyük uydu, Merkür gezegeninden daha büyük olan Jüpiter’in uydusu Ganymede’dir. Güneş sistemimizdeki en minik uydu, yalnızca ortalama 12 mil çapında olan Mars’ın uydusu Phobos’tur.

Gezegenlerin uyduları gezegen sistemlerinin evriminde mühim bir rol oynar. Gezegenleri asteroitlerin ve kuyruklu yıldızların etkilerinden korumaya destek olabilirler ve ek olarak gelecekteki insan keşifleri için su ve diğer kaynakların kaynağını sağlayabilirler.

Astro-Odyssey: Güneş Sistemimizin Harikaları Arasında Bir Yolculuk

V. Cüce Gezegenler

Cüce gezegenler, Güneş’in çevresinde dönen sadece gezegen olarak kabul edilebilecek kadar büyük olmayan bir öbek nesnedir. Güneş sisteminin dış kısımlarında, Neptün’ün yörüngesinin ötesinde yer alırlar. Cüce gezegenler içinde Ceres, Plüton, Eris, Makemake ve Haumea bulunur.

Ceres, ortalama 950 mil (1.530 kilometre) çapında en büyük cüce gezegendir. Mars ve Jüpiter’in yörüngeleri içinde, asteroit kuşağında yer alır. Plüton, ortalama 1.400 mil (2.250 kilometre) çapında ikinci büyük cüce gezegendir. Bir zamanlar Güneş sistemimizin dokuzuncu gezegeni olarak kabul ediliyordu, sadece 2006’da cüce gezegen olarak tekrar sınıflandırıldı. Eris, ortalama 1.200 mil (1.930 kilometre) çapında üçüncü büyük cüce gezegendir. Neptün’ün yörüngesinin ötesinde, Kuiper kuşağında yer alır. Makemake, ortalama 900 mil (1.450 kilometre) çapında dördüncü büyük cüce gezegendir. Ek olarak Kuiper kuşağında yer alır. Haumea, ortalama 750 mil (1.200 kilometre) çapında beşinci büyük cüce gezegendir. Kuiper kuşağının ötesindeki bir feza bölgesi olan dağınık diskte yer verilmiştir.

Cüce gezegenler bilim adamları tarafınca hala incelenen büyüleyici nesnelerdir. Güneş sistemimizin erken geçmişine ve gezegenlerin oluşumuna dair bizlere bir bakış sağlarlar.

VI. Asteroit Kuşağı

Asteroit kuşağı, Mars ve Jüpiter’in yörüngeleri arasındaki bir feza bölgesidir. Güneş’in çevresinde dönen minik, kayalık nesneler olan milyonlarca asteroite ev sahipliği yapar. Kuşaktaki en büyük asteroit, ortalama 950 mil (1.500 kilometre) çapındaki Ceres’tir. Diğer mühim asteroitler içinde Vesta, Pallas ve Hygiea bulunur.

Asteroit kuşağının asla oluşmamış bir gezegenin kalıntıları olduğu düşünülüyor. Ortalama 4,6 milyar sene ilkin, erken Güneş Sistemi oldukca kaotik bir yerdi. Birçok nesne çarpıştı ve birleşerek gezegenleri oluşturdu. Sadece, birtakım nesneler geride kaldı ve asteroit kuşağını oluşturdu.

Asteroit kuşağı bilim adamları için kıymetli bir kaynaktır. Demir, nikel ve kobalt şeklinde kıymetli metaller ihtiva eder. Bilim adamları ek olarak Güneş Sistemi’nin erken zamanı hakkındaki daha çok data edinmek için asteroitleri incelemekle de ilgilenmektedir.

Astro-Odyssey: Güneş Sistemimizin Harikaları Arasında Bir Yolculuk

VII. Kuiper Kuşağı

Kuiper Kuşağı, Neptün’ün yörüngesinin ötesinde, birçok minik buzlu nesneye ev sahipliği meydana getiren bir feza bölgesidir. Bu nesnelere Kuiper Kuşağı nesneleri (KBO’lar) denir. Kuiper Kuşağı’nın, iç güneş sistemine giren birçok kuyruklu yıldızın deposu olduğu düşünülmektedir.

Kuiper Kuşağı, Güneş’ten ortalama 30 ila AU uzaklıkta uzanan geniş bir bölgedir. Asteroit kuşağının çapının ortalama 20 katıdır. Kuiper Kuşağı milyarlarca nesne ihtiva eder, sadece bunların bir çok oldukca küçüktür. Kuiper Kuşağı’ndaki en büyük nesneler Plüton ve Eris’tir.

İlginizi Çekebilir:  Kozmik Uyumlar Yıldızlararası Uzayda Senfonik Bir Yolculuk

Kuiper Kuşağı’nın güneş sisteminin erken tarihlerinde oluştuğu düşünülüyor. Kuiper Kuşağı nesnelerinin bir zamanlar gezegenleri oluşturan aynı madde diskinin parçası olduğuna inanılıyor. Sadece, Kuiper Kuşağı nesneleri gezegenlerin yerçekimi tarafınca çekilemeyecek kadar Güneş’ten uzaktı.

Kuiper Kuşağı uzayın büyüleyici bir bölgesidir. Güneş sisteminin erken tarihini inceleyebileceğimiz bir yerdir. Ek olarak kainat hakkındaki bizlere daha çok data verebilecek yeni nesneler bulabileceğimiz bir yerdir.

Oort Bulutu

Oort Bulutu, Güneş Sistemi’ni çevreleyen, buzlu nesnelerden oluşan varsayımsal küresel bir bölgedir. Ortalama 2.000 ila .000 AU (1 AU, Dünya’dan Güneş’e olan mesafedir) içinde uzandığı ve milyarlarca kuyruklu yıldız ihtiva ettiği düşünülmektedir. Oort Bulutu, varlığını İlk olarak 1950’de öneren Hollandalı gökbilimci Jan Oort’un ismini almıştır.

Oort Bulutu’nun, mahrek periyotları 200 yıldan fazla olan uzun dönemli kuyruklu yıldızların deposu olduğu düşünülüyor. Bu kuyruklu yıldızların dev gezegenlerin kütle çekim etkisiyle iç Güneş Sistemi’ne dağıldığı düşünülüyor.

Oort Bulutu oldukca soğuk ve karanlık bir yerdir ve direkt incelenmesi zor olsa gerek. Sadece gökbilimciler uzun dönemli kuyrukluyıldızları gözlemleyerek Oort Bulutu hakkındaki oldukca şey öğrenebilmişlerdir.

Oort Bulutu büyüleyici ve esrarlı bir yerdir ve Güneş Sistemi’nin en mühim bölgelerinden biridir. Kuyruklu yıldızların doğduğu yerdir ve Güneş Sistemimizin tarihini öğrenebileceğimiz bir yerdir.

IX. Güneş Sisteminin Oluşumu

Güneş sistemi ortalama 4,6 milyar sene ilkin bir gaz ve toz bulutundan oluştu. Bu bulut kendi yerçekimi altında çöktü ve araç-gereç dönmeye başladı. Bulutun merkezi ısındı ve yoğunlaştı ve güneşi oluşturdu. Malzemenin geri kalanı bir diske yassılaştı ve gezegenler diskten oluştu.

İç gezegenler Merkür, Venüs, Dünya ve Mars sıklıkla kaya ve metalden doğar. Dış gezegenler Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün sıklıkla gaz ve buzdan doğar. Cüce gezegenler Plüton, Eris, Ceres ve Haumea, Kuiper Kuşağı ve Oort Bulutu’nda bulunur.

Güneş sistemi devamlı değişiyor. Gezegenler güneşin çevresinde dönüyor ve aylar gezegenlerin çevresinde dönüyor. Asteroitler birbirleriyle çarpışıyor ve kuyruklu yıldızlar güneşe düşüyor. Güneş sistemi dinamik ve devamlı değişen bir yer.

Güneş sistemiyle alakalı üç sual ve cevapları şu şekilde:

Sual 1: Güneş sistemindeki en büyük gezegen hangisidir?

Yanıt: Jüpiter, güneş sistemindeki en büyük gezegendir. Dünya’nın çapının ortalama 11 katıdır ve hacmi Dünya’nınkinden 318 kat daha büyüktür.

Sual 2: Güneş sistemindeki en minik gezegen hangisidir?

Yanıt: Merkür, güneş sistemindeki en minik gezegendir. Çapı Dünya’nın ortalama üçte biri kadardır ve hacmi Dünya’nın hacminin yalnızca 1/50’si kadardır.

Sual 3: Satürn’ün kaç uydusu vardır?

Yanıt: Satürn’ün 62 uydusu vardır. Bu rakam Güneş Sistemi’ndeki diğer gezegenlerden daha fazladır.

Emre Zeybek, finans ve yatırım alanında geniş bir bilgiye sahip, deneyimli bir girişimcidir. Yatırım dünyasında kazandığı tecrübeleri, daha geniş bir kitleye ulaştırmak amacıyla parafinansyatirim.com blogunu kurmuştur. Emre Zeybek, blogunda okuyucularına finansal okuryazarlık, yatırım stratejileri ve piyasa analizleri konusunda rehberlik etmeyi amaçlamaktadır.

  • Toplam 166 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Pulsar Düşünceleri Yoğun Astrofizik Ritimlerin Ritmlerine Dalmak

Uzay 3 gün önce

İçindekilerPulsarlar nedir?III. Pulsarlar iyi mi doğar?IV. Pulsarların değişik türleri nedir?V. Pulsarlar radyasyonu iyi mi yayarlar?II. Pulsarlar nedir?VII. Pulsarların kullanımlarıPopüler kültürde pulsarlarIX. Pulsar araştırmalarının geleceği Pulsar Düşünceleri: Yoğun Astrofizik Ritimlerin Ritmlerine Dalmak Pulsarlar, radyo dalgaları yürüyerek bir nötron yıldızı türüdür ve çoğunlukla evrenin yapısını incelemek için kullanılırlar. Pulsarlar nedir? Pulsarlar iyi mi doğar? Pulsarların değişik türleri nedir? Pulsarlar radyasyonu iyi mi yayarlar? Pulsarlar iyi mi tespit edilir? Pulsarların kullanımları Popüler kültürde pulsarlar Pulsar araştırmalarının geleceği Sual Yanıt Antet Yanıt Pulsar Radyo dalgaları yürüyerek bir nötron yıldızı türü Astrofizik Evrenin fizyolojik özelliklerinin incelenmesi Astronomi Gök cisimlerinin incelenmesi Ritim Bir desenin tertipli tekrarı Vurmak Kuvvetli, tertipli bir nabız Pulsarlar nedir? Pulsarlar, radyo dalgaları yürüyerek bir nötron yıldızı türüdür. Bunlar, büyük bir yıldızın bir süpernovada patlamasıyla doğar. Yıldızın çekirdeği kendi yerçekimi altında çöker ve ortaya çıkan nötron yıldızı oldukca süratli basar. Bu dönüş, nötron yıldızının radyo teleskopları tarafınca tespit edilebilen radyo dalgaları yaymasına yol […]

Yörüngesel Kuvvetler Yerçekimi Dinamiklerine Daha Yakından Bir Bakış

Uzay 3 hafta önce

İçindekilerII. Mahrek DinamikleriIII. Yerçekimi DinamikleriIV. Yörüngesel HareketV. Kepler’in Gezegen Hareketi YasalarıVI. Newton’un Evrensel Çekim YasasıVII. Uyduların HareketiGezegenlerin HareketiIX. Kuyrukluyıldızların Hareketi Yörüngesel Kuvvetler: Yerçekimi Dinamiklerini Kestirmek Yörüngesel kuvvetler, nesnelerin birbirleri çevresinde dönmesine yol açan kuvvetlerdir. Bu kuvvetler çoğu zaman nesneler arasındaki kütle çekim kuvvetinden doğar. İki nesne arasındaki kütle çekim kuvvetinin gücü, nesnelerin kütlesine ve aralarındaki mesafeye bağlıdır. Nesneler ne kadar büyükse ve birbirlerine ne kadar yakınlarsa, kütle çekim kuvveti o denli kuvvetli olacaktır. Bir nesne başka bir nesnenin yörüngesindeyken, devamlı olarak o nesneye doğru düşer. Sadece, nesne bununla beraber öteki nesneye düşmesini engelleyecek kadar bir hızda yanlara doğru hareket eder. Bu, Kepler’in ikinci gezegen hareketi yasası olarak bilinir. Yörüngedeki nesnelerin hareketi Newton’un evrensel çekim yasası tarafınca yönetilir. Bu yasa, iki nesne arasındaki çekim kuvvetinin kütlelerinin çarpımıyla doğru orantılı ve aralarındaki mesafenin karesiyle ters orantılı bulunduğunu belirtir. Uyduların, gezegenlerin ve kuyruklu yıldızların hareketinin hepsi mahrek dinamikleri yasalarıyla açıklanabilir. Bu yasalar, bu […]

Yıldızlı Yolculuk Uzayın Keşfedilmemiş Topraklarına Bir Gezgin Rehberi

Uzay 1 ay önce

İçindekilerI. Feza SeyahatiIII. Feza Seyahatinin TeknolojisiIV. Feza Seyahatinin EkonomisiV. Feza Seyahatinin PolitikasıVI. Feza Seyahatinin EtiğiVII. Feza Seyahatinin GeleceğiFeza Seyahatinin TehlikeleriIX. Feza Seyahatinin Yararları I. Feza Seyahati II. Feza Seyahatinin Bilimi III. Feza Seyahatinin Teknolojisi IV. Feza Seyahatinin Ekonomisi V. Feza Seyahatinin Politikası VI. Feza Seyahatinin Etiği VII. Feza Seyahatinin Geleceği VIII. Feza Seyahatinin Tehlikeleri IX. Feza Seyahatinin Yararları Sıkça Sorulan Mevzular Antet Hususiyet Dış feza Feza yolculuğunun zamanı Feza seyahati Feza seyahatinin bilimi Yolculuk rehberi Feza yolculuğunun teknolojisi Keşfedilmemiş Feza seyahatinin ekonomisi Yıldızlı Yolculuk Feza seyahatinin siyaseti I. Feza Seyahati Feza yolculuğu yüzyıllardır insanlığın bir düşsel olmuştur. Bunun olası olabileceğini öne devam eden ilk fert 16. yüzyılda İtalyan astronom Galileo Galilei’ydi. 19. yüzyılda Rus bilim insanı Konstantin Tsiolkovsky füze itkisinin ilk teorilerini geliştirdi. 20. yüzyılın başlarında Amerikalı füze öncüsü Robert Goddard ilk sıvı yakıtlı roketleri inşa etti ve fırlattı. İlk insanlı feza uçuşu, Yuri Gagarin’i Dünya yörüngesine taşıyan Sovyetler Donanması’nin […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele