Toprak bileşimi, bitki büyümesini tutma kabiliyetini belirleyen toprağın fizyolojik, yapay ve biyotip özellikleridir. Değişik yer bileşimi türleri, toprağın oluştuğu temel araç-gereç, abuhava, bitki örtüsü ve toprakta canlı organizmalar tarafınca belirlenir.
Bitki örtüsü amacıyla yer bileşiminin önemi, bitkilerin büyümesi ihtiyaç duyulan gıdaları, akarsu ve oksijeni sağlamasıdır. Değişik yer bileşimi türleri değişik bitki türlerini destekleyebilir. Mesela, kumsal topraklar pekiyi drene edilir ve pekiyi {havalandırma} girdi sağlar, sadece gıda bakımından düşüktür. Silt toprakları gıda maddelerinde yüksektir, sadece cılız drene edilirler ve genişletilebilir.
Toprak bileşiminin bitki örtüsü üzerindeki etkileri, değişik yer türlerinde ata değişik bitki örtüsü türlerinde görsel. Mesela, otlaklar icat edilmiş sonuç olarak kumsal topraklarda bulunurken, çalılar icat edilmiş sonuç olarak marn topraklarında bulunur.
Bitki örtüsü amacıyla yer bileşimini düzenlemek amacıyla yapılabilecek az vardır. Kendileri, dolaşmak toz ya da benzer biçimde naturel konu eklemeyi; toprağı gübrelerle değişiklik yapmak; ve toprakta akarsu ve drenajın yönetilmesi.
Toprak bileşimi ve bitki örtüsü olay emek harcamaları, ziraat alanları, çalılar ve kentsel yerler dahi iç çıkmak suretiyle muhtelif ortamlarda bulunabilir. Ziraat alanlarında, yer bileşimi ürün verimlerini kaldırmak amacıyla güdümlü. Ormanlarda, yer bileşimi ağaçların sağlığını ve ormanda canlı yırtıcı hayatı iyileştirmeyi başarabilir. Kentsel alanlarda, yer bileşimi ahvalruhiye ve suyun standardını çoğaltmak ve henüz pratik yerler görüntülemek amacıyla başarılabilir.
Toprak bileşimi, sade alanda büyüyebilecek bitki örtüsü türlerinin belirlenmesinde mühim sade faktördür. Değişik yer kompozisyonu türlerini ve bitki örtüsünü iyi mi etkilediğini anlayarak, bitkilerimizin ve gezegenimizin sağlığını kaldırmak amacıyla topraklarımızı yönetebiliriz.
Referanslar
- Bitkisel, NC ve Weil, RR (2011). Toprakların doğası ve özellikleri (14. kalın). Cisim Saddle River, NJ: Prentice Salonu.
- Doran, JW ve Parkin, TB (1996). Toprak ekolojisi: Asıl ve Icraat. Şöhret Diego, CA: Bilimsel niteliği olan Matbuat.
- Karlen, DL ve Mausbach, MJ (2006). Topraklar: 10 ana faktör. Madison, WI: Amerikan Ziraat Derneği.
Akıl yürütme ve Cevapları
- Toprak bileşimi bir süre yer dokusu arasındaki ayrım nelerdir?
- Toprak kompozisyonu bitki büyümesini iyi mi etkisinde bırakır?
- Bahçemdeki yer bileşimini düzenlemek amacıyla hangi yapabilirim?
- Toprak bileşimi ve bitki örtüsü bir süre alakalı olay çalışmalarının birtakım örnekleri nedir?
Bizlere Ulaşın
Toprak kompozisyonu ve bitki örtüsü hakkındaki rastgele sade sorunuz var ise, çekmek bizlere ulaşın. [email protected]
Toprak bileşimi | Bitki örtüsü | Görünüm | Etnografya | Etraf Bilimi |
---|---|---|---|---|
Toprağın bileşimi, toprağın fizyolojik, yapay ve biyotip özelliklerini anlatım kadir. | Sade bölgede büyüyebilen bitki türleri yer bileşimi tarafınca belirlenir. | Görünüm yer, bitki örtüsü ve iklimin etkileşimi bir süre şekillendirilir. | Etnografya, organizmalar ve çevresi arasındaki etkileşimlerin incelenmesidir. | Etraf bilimi, insanoğlu ve etraf arasındaki birlikteliğin incelenmesidir. |
İi. Toprak kompozisyonunun önemi
Toprak bileşimi bitki büyümesi amacıyla gereklidir. Toprak türü, ihtiva ettiği gıda miktarı ve pH seviyesi, muayyen sade alanda ne bitkilerin büyüyebileceğini belirlemede gösteriş oynar.
Toprak bileşimi ekosistemin sağlığı amacıyla bile önemlidir. Sıhhatli yer, muhtelif bitki ve döngül hayatını destek sunar ve kirleticileri akarsu ve boş filtrelemeye destek verir.
Toprak bileşimi bozuk çıktığında, bitki büyümesi, döngül hayatı ve akarsu kalitesi üstünde negatif sade etkiye haiz muhtemelen. yer dahi aşınma ve sellere alın henüz hassas muhtemelen.
İklim, bitki örtüsü ve herif aktivitesi iç çıkmak suretiyle yer bileşimini etkileyebilecek bir takım unsur vardır. İklim, gerçekleştirilen yağmur ve teselli miktarını etkileyebilir, işte dahi toprakta mevcut gıda miktarını etkisinde bırakır. Bitki örtüsü, naturel konu ve gıda ilave ederek ve erozyonu azaltarak yer standardını iyileştirmeye destek muhtemelen. Ziraat ve ormansızlaşma benzer biçimde herif aktivitesi, yer bileşimi üstünde bile mühim sade etkiye haiz muhtemelen.
Toprak bileşiminin önemi çoğu zaman ayn ardı edilir, sadece gezegenimizin sağlığı amacıyla gereklidir. Toprak bileşimini etkileyen faktörleri anlayarak, işte yaşamsal deposu arkalamak ve düzenlemek amacıyla uygun atabiliriz.
III. Değişik yer bileşimi türleri
Değişik yer bileşimi türleri aşağıdaki kriterlere nazaran sınıflandırılabilir:
- Nesiç: Toprağın dokusu, toprağı gerçekleştiren parçacıkların boyutunu ve dağılımını anlatım kadir. Toprak dokuları icat edilmiş sonuç olarak turlatmak, röle ya da marn sonuç olarak sınıflandırılır.
- Çatı: Toprağın yapısı, parçacıkların düzenlenme şeklini anlatım kadir. Toprak yapıları granit, platy ya da bloklu sonuç olarak sınıflandırılabilir.
- Doğal konu içinde ne olduğu: Toprağın naturel konu içinde ne olduğu, bulunan naturel araç-gereç miktarını anlatım kadir. Doğal konu yer sağlığı amacıyla önemlidir, şundan dolayı yer yapısı, akarsu destekleme ve gıda mevcudiyetini iyileştirmeye destek verir.
- PH: Toprağın pH’sı toprağın asitliği ya da alkalinitesi anlama gelir. PH ölçeği 0 ila 14 içinde değişmiş olur, 7 nötrdür. PH 7’nin altındaki topraklar asidikken, 7’nin üstünde pH’lı topraklar alkalindir.
- Tuzluluk: Toprağın tuzluluğu, bulunan sodyumklorür miktarını anlatım kadir. Ahlaksız topraklar, akarsu alımına ve gıda mevcudiyetine karışma edebilecekleri amacıyla bitkiler amacıyla zararı olan muhtemelen.
Değişik yer bileşimi türleri değişik bitki örtüsünü destekleyebilir. Mesela, kumsal topraklar pekiyi drene edilir ve suyu pekiyi tutmaz, bundan dolayı kuraklığa idari bitkiler amacıyla arz müsait olanlardır. Silt toprakları ise henüz verimlidir ve suyu pekiyi meblağ, bundan dolayı oldukça artık akarsu gerektiren bitkiler amacıyla arz müsait olanlardır.
IV. Toprak bileşiminin bitki örtüsü üzerindeki etkileri
Toprağın bileşiminin sade bölgede büyüyebilen bitki türleri üstünde mühim sade tesiri vardır. Aşağıdakiler, yer bileşiminin bitki örtüsünü tesir yollarından bazılarıdır:
- Toprak dokusu
- Toprak pH
- Toprak gıdaları
- Toprak nemi
- Toprak drenajı
Işte faktörlerin değme biri bitkilerin büyümesini ve gelişmesini etkileyebilir ve birbirleriyle kısıtlama inşa biçimleri, muayyen sade alanda gelişebilecek bitki örtüsü türlerini belirleyen karmaşa ve canlı sade yaratabilir.
Mesela, yer dokusu toprağı gerçekleştiren parçacıkların boyutunu ve şeklini anlatım kadir. Kumsal topraklar uyuşuk ve pekiyi drene edilirken, marn toprakları dip ve cılız drene edilmiştir. Toprağın dokusu, bitkiler amacıyla bulunan olan akarsu ve gıda miktarını ve köklerin dolaşmak erk etme kolaylığını etkileyebilir.
Toprak pH, toprağın asitliğini ya da alkalinitesini anlatım kadir. PH ölçeği 0 ila 14 içinde değişmiş olur, 7 nötrdür. Hoş olmayan olan topraklar (pH 7), muayyen besinlerin mevcudiyetini bitkilere sınırlayabilir.
Toprak gıdaları bitki büyümesi amacıyla gereklidir. Bitkiler amacıyla arz mühim besinler azot, fosfor ve potasyumdur. Toprakta mevcut değme gıda maddesinin miktarı, bitkilerin büyümesini ve gelişmesini etkileyebilir.
Toprak nemi bile bitki büyümesi amacıyla mühim sade faktördür. Bitkiler gıdaları içmek ve bitki süresince hissetmek amacıyla içmek gereksinim duyarlar. Toprakta mevcut akarsu miktarı, iklime, yer türüne ve yağmur miktarına asılı sonuç olarak değişken.
Toprak drenajı, toprağın suyu boşaltma etme kabiliyetini anlatım kadir. Fena drene edilmiş topraklar, bitki köklerini boğabilir ve cezir çürümesine erkân açabilir. İyi drene edilmiş topraklar, akarsu basması ve cezir çürümesini önlemeye destek olan artık suyun akmasına müsaade kavga.
Toprak bileşiminin bitki örtüsü üzerindeki etkileri karmaşıktır ve çevrenin muayyen koşullarına asılı sonuç olarak değişken. Hem de, yer bileşimini etkileyen ana faktörleri anlayarak, bitkilerin büyümesini ve gelişmesini kaldırmak amacıyla toprağın iyi mi yönetileceğini henüz pekiyi anlayabiliriz.
Bitki örtüsü amacıyla yer bileşimi iyi mi iyileştirilir
Sıhhatli bitki büyümesini isteklendirme buyurmak amacıyla bahçenizdeki ya da peyzajınızdaki yer bileşimini düzenlemek amacıyla yapabileceğiniz az vardır.
Yer mühim şeylerden biri, toprağın pekiyi drene olmasını sağlamaktır. Işte, suyun abullabut ya da sulanmadan kolay geçişine müsaade verebileceği anlama gelir. Toprağınız cılız bir halde boşalırsa, toz ya da benzer biçimde naturel konu ilave ederek geliştirebilirsiniz.
Sade öteki mühim unsur toprağın pH’ıdır. PH ölçeği sade maddenin asitliğini ya da alkalinitesini kılavuz çekme ve 0 ila 14 içinde değişmiş olur. Bir çok bitki ortalama 6.5’lik yansız sade pH’ı yeğleme kadir, sadece birtakım bitkiler henüz çok sade pH seviyesini tolere edebilir. Toprağınızın pH’ını bilmiyorsanız, sade pH kiti bir süre kontrol edebilirsiniz. PH oldukça dar ya da oldukça yüksekse, sırayla beyazlatmak ya da ilave ederek ayarlayabilirsiniz.
Sulu kar ve pH’a ayrıca, yer bileşiminin bitki büyümesi amacıyla mahalle gıdaları bile içermesi icap eder. Işte gıda maddeleri azot, fosfor, potasyum ve kalsiyum ihtiva eder. ya da toz ilave ederek işte gıdaları toprağınıza ekleyebilirsiniz.
Işte ipuçlarını izleyerek, bahçenizdeki ya da manzaranızdaki yer bileşimini geliştirebilir ve sıhhatli bitki büyümesini isteklendirme edebilirsiniz.
VI. Toprak bileşimi ve bitki örtüsü olay emek harcamaları
İşte yer bileşimi ve bitki örtüsü arasındaki ilişkiyi yayınlayan birtakım olay emek harcamaları:
-
ABD Bir Devletleri’nde meydana getirilen sade emek harcama, henüz yüce naturel maddelere haiz ormanların henüz dar naturel maddelere haiz ormanlardan daha çok direk ve diken türüne haiz bulunduğunu bulmuştur.
-
remisyon’dahi meydana getirilen sade emek harcama, henüz yüce seviyelerde azot ve gösterişli toprakların, işte besinlerin henüz dar seviyeleri olan topraklardan daha çok bitki büyümesini desteklediğini bulmuştur.
-
ılıman’dahi meydana getirilen sade emek harcama, henüz yüce ekşilik seviyelerine haiz toprakların, heaths ve sedges benzer biçimde sert topraklara eğitimli daha çok bitkiyi desteklediğini buldu.
Işte emek harcamalar, toprağın bileşiminin sade bölgede büyüyebilen bitki türleri üstünde mühim sade tesiri olabileceğini göstermektedir. Toprak bileşimi ve bitki örtüsü arasındaki ilişkiyi anlayarak, manzaralarımızı henüz pekiyi yönetebilir ve mahalle şerait amacıyla mahalle bitkilere haiz olduğumuzdan güvenli olabiliriz.
Vii.
Işte yazıda, yer bileşimi bir süre bitki örtüsü arasındaki ilişkiyi araştırdık. Toprak bileşiminin karmaşa ve canlı sade cümle bulunduğunu ve sade alanda büyüyebilen bitki türleri üstünde mühim sade etkiye haiz olabileceğini geçti. Ek olarak, yer bileşiminin abuhava, temel araç-gereç ve herif aktivitesi iç çıkmak suretiyle muhtelif faktörlerden etkilenebileceğini geçti.
Işte araştırmanın yer bileşimi ve bitki örtüsü arasındaki ilişkiyi anlamamıza mühim sade yardım sağladığına inanıyoruz. Bulgularımızın işte mevzuda gelecekteki araştırmalarını bilgilendirmeye destek olacağını ve bunların organik ekosistemleri arkalamak ve restore buyurmak amacıyla katip toprak komutlar ve korumacılar amacıyla bile faydalı olacağını umuyoruz.
VIII Negatif
Işte fasıl bulunan yok.
S: Toprak bileşimi nelerdir?
C: Toprak bileşimi, toprağın fizyolojik, yapay ve biyotip özelliklerini anlatım kadir. Işte gravür, toprağın oluştuğu temel araç-gereç türü, abuhava, bitki örtüsü ve toprağın yaşı bir süre belirlenir.
S: Değişik yer bileşimi türleri nedir?
C: Birnice değişik yer bileşimi türü vardır, sadece arz münteşir olanlardan biz şunlardır:
- Kumsal Toprak: Kumsal yer, süratli bir halde boşaltma fail ve gıdaları pekiyi tutmayan minik parçacıklardan doğar.
- Silt Toprağı: Silt toprağı, akarsu ve gıda maddelerini pekiyi saygı duyulan, sadece emek vermesi zorluk derecesi yüksek ağabey parçacıklardan doğar.
- Killi Toprak: Killi Toprak, pekiyi drene edilmiş ve bereketli sade turlatmak, röle ve marn karışımıdır.
S: Toprak kompozisyonu bitki örtüsünü iyi mi etkisinde bırakır?
Toprak bileşiminin sade bölgede büyüyebilen bitki türleri üstünde mühim sade tesiri vardır. Mesela, kumsal topraklar marn topraklarının yanı esna gıdaları bile tutamaz, bundan dolayı kumsal topraklarda yetişen bitkiler yoksulluk ve gıda eksikliklerini tolere edebilmelidir. Silt toprakları ise toprak ve cezir çürümesi bir süre alakalı sorunlara erkân açabilecek oldukça artık akarsu ve gıda tutabilir. Killi topraklar, pekiyi drene ve bereketli oldukları amacıyla bitki büyümesi amacıyla arz idealdir.
S: Bahçemdeki yer bileşimini iyi mi geliştirebilirim?
Bahçenizdeki yer bileşimini geliştirmenin az yolu vardır:
- Odaklanmak toz ya da benzer biçimde naturel konu katmak toprak, {havalandırma} ve gıda içeriğini iyileştirmeye destek muhtemelen.
- Toprağın jips bir süre değişiklik yapmak drenajı iyileştirmeye ve sıkıştırmayı azaltmaya destek muhtemelen.
- Ağartıcı katmak, toprağın pH’sını yükseltmeye ve henüz {alkalin} haline getirmeye destek muhtemelen.
S: Toprak tipim amacıyla mahalle bitkileri iyi mi seçerim?
Bahçeniz amacıyla bitki seçerken, bölgenizdeki yer çeşidini dikkate ahzetmek önemlidir. Birtakım bitkiler muayyen yer türlerine öbürlerinden henüz uygundur. Mesela, kaktüsler ve bulaşık meyveler benzer biçimde pekiyi drene edilmiş yer gerektiren bitkiler marn topraklarında başarıya ulaşmış değişmez. Bilakis, eğrelti otları ve yosunlar benzer biçimde buğulu yer gerektiren bitkiler kumsal topraklarda pekiyi değişmez.
S: Toprak kompozisyonunun peyzaj ekolojisi üzerindeki etkileri nedir?
Toprak bileşiminin manzaraların yapısı ve işlevi üstünde mühim sade tesiri vardır. Mesela, sade alandaki yer türü, içinde ata bitki türlerini etkileyebilir, işte dahi bölgede canlı hayvanları etkileyebilir. Toprak bileşimi, bölgenin hidrolojisi üstünde mühim sade tesiri ihtimalî manzarada tekelleştirilmiş akarsu miktarını dahi etkileyebilir.
S: Toprak bileşiminin döner etkileri nedir?
Toprak bileşiminin aşağıdakileri elde etme bir takım döner tesiri vardır:
- Toprak bileşimi, toprakta depolanan intihal miktarını etkileyebilir.
- Toprak bileşimi, toprakta tekelleştirilmiş akarsu miktarını etkileyebilir.
- Toprak bileşimi, bitkiler amacıyla bulunan olan gıda miktarını etkileyebilir.
- Toprak bileşimi toprağın erozyona duyarlılığını etkileyebilir.
S: Toprak bileşiminin idare etkileri nedir?
Toprak bileşiminin aşağıdakileri elde etme bir takım idare tesiri vardır:
- Toprak bileşimi, sade alanda yetiştirilebilen hasılat türlerini etkileyebilir.
- Toprak bileşimi, mamüller amacıyla ihtiyaç duyulan miktarını etkileyebilir.
- Toprak bileşimi, mamüller amacıyla ihtiyaç duyulan akarsu miktarını etkileyebilir.
- Toprak bileşimi, mahsullerin zararlılara ve hastalıklara duyarlılığını etkileyebilir.
S: Toprak bileşimi nelerdir?
C: Toprak bileşimi, toprağı gerçekleştiren esrar, naturel konu, akarsu ve havanın birleşimidir. Sade alandaki yer bileşiminin tipi, içinde büyüyebilecek bitki türlerini belirler.
S: Değişik yer bileşimi türleri nedir?
C: Birnice değişik yer bileşimi türü vardır, sadece arz münteşir olanlardan biz şunlardır:
* Kumsal yer: Kumsal yer, minik olan ve akarsu ya da gıdaları destekleme kabiliyetine haiz olan sıklıkla turlatmak parçacıklarından doğar.
* Silt Toprağı: Silt toprağı, minik olan ve akarsu ve gıdaları burulmak amacıyla yüce kapasiteye haiz olan sıklıkla marn parçacıklarından doğar.
* Killi Toprak: Killi Toprak, turlatmak, röle ve marn parçacıklarının sade karışımıdır. Yer bereketli yer türüdür ve oldukça muhtelif bitkileri destekleyebilir.
S: Toprak kompozisyonu bitki örtüsünü iyi mi etkisinde bırakır?
C: Toprak bileşiminin sade bölgede büyüyebilen bitki türleri üstünde mühim sade tesiri vardır. Toprak bileşiminin bitki örtüsünü etkilemesinin yollarından biz alttadır:
* Toprak bileşimi, bitkiler amacıyla bulunan olan akarsu ve gıda miktarını belirler.
* Toprak bileşimi, suyun topraktan drenajını etkisinde bırakır.
* Toprak bileşimi toprağın sıcaklığını etkisinde bırakır.
* Toprak bileşimi, bitkiler amacıyla bulunan olan ahvalruhiye miktarını etkisinde bırakır.
0 Yorum